Hvidovre IF – Fremad Amager (3-0)

Hvidovre IF 3 – 0 Fremad Amager
Pro Ventilation Arena, 1. division, torsdag d. 25. juni 2020 kl. 18.00


Jeg sværger, det var så varmt at fuglene var klistret fast på himlen. De hang bomstille, under den stilfærdigt brølende sol, da jeg trillede min cykel ud gennem porten, hjemme på Nørrebro.

Når asfalten nærmest er flydende og man begiver sig ud på Københavns cykelstier, hvor stort set alle andre opfører sig som om de er sat i verden for at forpurre alle planer, man måtte have, er det livsnødvendigt at GPS’en kan holde hovedet koldt.

Heldigvis var både min GPS, kaldet Joyce, og Valby Bakke helt og aldeles på mit hold denne eftermiddag og fik mig guidet sikkert lige ud ad landevejen (Gammel Køge-versionen) og i sikker havn på Hvidovre Stadion. Eller Pro Ventilation Arena, som det også kaldes. Af ingen.

Jeg var i god tid. Jeg fandt en kold øl og en varm plads på en stor, tom tribune.

Få minutter efter indfandt tre unge, lettere solblæste gutter sig, ikke langt fra hvor jeg havde sat mig. Deres ansigter var mindst ligeså røde som deres trøjer. En af dem havde en tromme med. Det er kun min anden divisionskamp, denne sommer, og alligevel er der begyndt at tegne sig et mønster i forhold til trommer og min placering.

Det var dog tre herlige gutter. Det virkede som om, de allerede havde fundet adskillige kolde øl allerede inden de fandt Hvidovre Stadion. Ikke desto mindre fandt de endnu flere før de fandt deres pladser.
Dette overskuelige slæng udgjorde stemningsafsnittet på stadion allerede tre kvarter før kampstart. Trommen blev taget i brug. Der blev ikke spillet med præcision, men med indlevelse. Eller højt, i hvert fald.

Da Hvidovre-spillerne løb på banen for at varme op, fór en af gutterne – lad os kalde ham Daniel, for sådan én lignede han – op og begyndte at synge. Jeg gengiver her teksten i fuld længde, frit fra hukommelsen:

Hvidovree, Hvidovree, Hvidovreeee
Hvidovre, Hvidovre, Hvidovreee-e
Hvidovre, Hvidovre, Hvidovre-eee
Hvidovre-e, Hvid-ov-re


Ingen af Daniels to kammerater havde lyst til at synge med, så han tog den solo. Hvilken stamina. Dog faldt volumen drastisk undervejs, og hvor de første linjer gjaldede ud over parken, blev sidste linje mest af alt mumlet ned i den øl, han tog en tår af inden han var færdig med at synge.

Frem mod kampstart ankom ganske mange mennesker på siddepladserne, men disse tre ultras udgjorde tribunens sjæl under hele seancen. Senere hørte jeg i øvrigt Daniel råbe ”Lorte-Amager! Kan I ik’ bare …bygge no’en Amagerhylder!”

Hvidovre IF ligger med snuden under vand i tabellen og havde desperat brug for point på kontoen, så man fornemmede en vis nervøsitet på lægterne. Men dette var en fandens fin dag at være Hvidovre-fan. Alting stank af sommer, stadionpølsen var glimrende og hjemmeholdet præsterede at komme foran 3-0 i løbet af 1. halvleg.

Et fint øjeblik fandt sted i pausen, da en dedikeret, let gråsprængt dame ved navn Connie fik overrakt en trøje på vegne af spillerne. Anledningen var at hun, med denne kamp, nåede op på at have set 400 Hvidovre IF-kampe i træk. Og det var 400. I træk.

Da 2. halvleg blev fløjtet i gang var solen kravlet så langt ned på himlen at den blæste ind under tribunetaget. Amager-mandskabet havde en lang dag på kontoret og i det hele taget virkede det som om de fleste, både på banen og tilskuerrækkerne, zonede ud i løbet af anden halvleg.

Der blev ikke scoret flere mål og halvlegens absolut største bifald lød i det 63’ende minut, da dommeren væltede baglæns over en knold på plænen og præsterede et mærkværdigt rullefald.

Så forsvandt en halv time ned i min anden øl og kampen blev fløjtet af. Jeg hoppede på den gearløse havelåge og begav mig hjem efter endnu en smuk dag i divisionerne. Jeg kan ikke anbefale det nok.
Hvor den europæiske topfodbold lader til at handle mere og mere – og nærmest udelukkende – om penge, er det altså vidunderligt at trille ud til disse steder og få en fornemmelse af at fodbold mest af alt handler om mennesker. Det er i hvert fald godt på vej til at redde min glæde ved fodbolden.

Offentliggjort af Jonas Villumsen

I write things.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: